dinsdag 14 september 2010

...waarom imam Feisal Abdul Rauf geen persbericht de wereld in stuurt?
Ground Zero Mosque afgelast


NEW YORK - Naar aanleiding van de aanhoudende protesten in New York tegen de bouw van een moskee op Ground Zero heeft de oprichter, imam Feisal Abdul Rauf laten weten, dat de bouw van de moskee is afgelast.


In plaats daarvan is besloten een islamitisch ontmoetingscentrum op te richten. Dit centrum zal op een discrete afstand van ruim 200 meter verwijderd van Ground Zero worden geopend. In het gebouw zal wel een gebedsruimte aanwezig zijn voor de bezoekende moslims die hier behoefte aan hebben, maar deze gebedsruimte zal niet als moskee dienen. Ook in één van de Twin Towers was al een gebedsruimte aanwezig, dus verwacht Rauf hier weinig problemen mee. De deuren van het ontmoetingscentrum zullen worden geopend voor New Yorkers van alle gezindten. Hiermee hoopt Rauf een brug te kunnen slaan tussen de islam en de bevolking van New York.

"Ik hoop dat we hiermee een welwillend signaal afgeven naar de ongeruste burgers en dat we in ruime mate zijn tegemoet gekomen aan de wensen van veel New Yorkers en de organisatie Stop Islamization Of America," aldus Rauf.Bovenstaand nieuwbericht is fictief, overigens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten